Ako si sa Nove Detelinare,da li podržavaš huligane samoprozvane "Detelinara familije"?

субота, 10. април 2010.

DOKLE čekati policijsku stanicu na Novom Neselju?

Naselje će i dalje čekati policijsku stanicu
(www.rtv.rs)
Godinu dana od kada je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović zatražio od MUP-a da se otvori policijska stanica na Novom naselju, rešenja tog problema još nema.

U tom pismu ministru Dačiću, zatražen je i odgovor na pitanje kada će se povećati broj uniformisanih policajaca u Novom Sadu.

"Ono što nezvanično imam kao podatak, jer zvanične nismo dobili, je da se spekuliše da u Novom Sadu ima 1,7 policajaca na 1.000 stanovnika, što je zabrinjavajuće malo u odnosu na neki evropski prosek - Velika Britanija ima, na primer, 4 policajca na 1.000 stanovnika, a takođe nezvanični podatak je da Beograd ima 2,8. U Novom Sadu je to, dakle, daleko manje i mi definitivno imamo sve veće i veće probleme i oni se moraju početi rešavati", kaže Jovanović za Radio 021.

Prema njegovim rečima, obrazloženje MUP-a da nema dovoljno novca pada u vodu kada se zna da su u prethodne dve godine otvorene policijske stanice u dva manja mesta u Srbiji, koja zajedno imaju duplo manje stanovnika od područja koje pokriva stanica na Detelinari.

"Da ne idem sada dalje, da ne pričam o tome kako bi trebalo da se uvedu pozornici koji su nekada postojali kod nas, a postoje u mnogim državama i pokazali su se kao najbolji sistem za bezbednost. Za to bi trebalo i daleko više policajaca, ali mi stvarno neke elementarne stvari želimo da izguramo", navodi predsednik gradskog parlamenta.

Jovanović podseća da je Grad kupio vozila i opremu za policiju, vredne više od 20 miliona dinara, kao i da je obezbeđen prostor i da se finansiraju zaposleni koji rade u šalter sali za izdavanje dokumenata.

PONOVO TRAŽITI POLICIJSKU STANICU NA NOVOM NASELJU

Jovanović ponovo traži stanicu MUP u Novom naselju
08. april 2010. | 17:40 | Izvor: RTV, Tanjug
Čitaj mi!

U saradnji sa FTN i firmom AlfaNum
NOVI SAD -

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović danas je ponovio zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova da se u Novom naselju otvori policijska stanica i da se u tom gradu poveća broj policajaca.
...

On je na konferenciji za novinare podsetio da se otvaranje policijske stanice u tom delu grada traži već više od deset godina, da je grad ponudio i prelazno rešenje za manju policijsku ispostavu, što je odbijeno, kao i da je grad novosadskoj policiji kupio opremu vrednu 20 miliona dinara i finansirao otvaranje i opremanje nove šalter sale za izdavanje ličnih dokuimenata.

Jovanović napominje da, na primer, u Hrvatskoj na hiljadu stanovnika dolazi 4 policajaca, a kako kaže, prema nezvaničnim podacima, u Novom Sadu na hiljadu stanovnika je dva policajaca.

On kaže da je četiri puta pisao ministarstvu unutrašnjih poslova sa molbom da se razmotri otvaranje policijske stanice na Novom naselju.

Prema njegovim rečima odovor je stigao pre skoro godinu dana sa porukom da se na tome radi, a kako kaže, ministar Dačić mu je to isto ponovio prilikom poslednjeg susreta.

"Ja sam ga pitao kada će biti gotova policijska stanica na Novom Naselju, i kada će se povećati broj policajaca? Jasno sam ga pitao ta dva pitanja, nema tu šta dalje da se pita. Zanči kada? Hoću datum i jasan odgovor dokle se u tome došlo? Ako on ne može da kaže, primera radi, biće gotovo aprila 2011. onda neka kaže otprilike kada, i dokle su stigli sa tim? I to je već odgovor. A odgovor je bio: biće, radimo na tome", objasnio je predsednik Skupštine grada.

Komentarišući izjave zvaničnika MUP-a da policijska stanica na Novom naselju ne može da se otvori zbog nedostatka novce usled ekonomske krize, Jovanović kaže da to nije iskren odgovor, jer je otovreno nekoliko policijskih stanica u Srbiji sa po hiljadu kvadrata, i u kojima zaposleno na desetine policajaca.

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/jovanovic-ponovo-trazi-stanicu-mup-u-novom-naselju_182809.html

1 коментар:

  1. Koliko znam ovo je jedinstven primer u Vojvodini da naselje od toliko stanovnika nema stanicu..a kada tome dodamo još celu Novu Detelinaru,i Staru,koje sve pokriva samo jedna stanica ,pa to je više stotina hiljada stanovnika

    ОдговориИзбриши